emcomm emergency communications

Even voorstellen...

Michel Versteeg (1967), een energieke generalist met 25 jaar ervaring in communicatie en marketing. Sinds mijn afstuderen aan de Hogeschool voor Economie & Management in Utrecht houd ik me bezig met marketing, communicatie en interactie: strategie, creatieve concepten, contentmanagement en copywriting.

"Als je denkt dat je het beter kunt, dan start je voor jezelf." Dus het moest er ook wel van komen. Als teamplayer voelde de stap naar het zelfstandig ondernemerschap wel wat vreemd aan. Alleen is maar alleen, tenslotte. Maar met een aantal fijne business partners, en werk voor opdrachtgevers dat voldoening geeft, bleek dat wel mee te vallen. Is het mijn lot? Ik heb geen idee... maar waarschijnlijk zat het er al vroeg in.

Een passie voor communicatie...

"Als mannetje van een jaar of zeven draaide mijn leven al om communicatie. Dat begon met een fascinatie voor de stemmen die uit mijn transistorradio kwamen. Een paar jaar later droomde ik van walkie-talkies en voorzag een toekomst waarin elk mens via een soort polshorloge met anderen over de hele wereld zou kunnen communiceren.

Nog later volgde ik het dagelijkse nieuws op de voet en overwoog om journalist te worden. Uiteindelijk koos ik voor de studierichting communicatie van het HEAO en verdiepte me in de kracht van reclame: een vak boordevol verborgen verleiders."

...en een passie voor techniek...

"Na mijn veertigste verjaardag gaf ik toe aan de verleidingen van de elektrotechniek, dook diep in de studieboeken en behaalde na een jaar een licentie voor radioamateurs. Diep van binnen voelde ik de behoefte om communicatie via die magische ether te kunnen bedrijven. Voor mij is het een nuttige vergroting van het bereik van mijn stem, mijn telefoon en mijn social media-kanalen. En een leuke manier om interessante mensen te leren kennen.

Kort na dat zendexamen besloot ik mijn technische verworvenheden ook aan de maatschappij ter beschikking te stellen: in groepsverband organiseerde ik noodcommunicatie, 'emergency communications', in de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. En als public relations officer voor de Stichting DARES was ik betrokken bij het afsluiten van convenanten met Nederlandse veiligheidsregio's."

...of toch meer een passie voor mensen?

"De cirkel is nu rond en dat geeft me rust, al word ik dagelijks uitgedaagd om met communicatie te experimenteren. Het beheerst mijn leven en dat is heerlijk... ik doe niets liever dan daar met anderen over te praten."
 

Persoonlijk kennismaken?


foto van Michel VersteegMichel Versteeg,
communicatieadviseur
Bel mij: (06) 462 666 17
E-mail: michel (at) emcomm.nl